ونیر کامپوزیت در واقع یک پلیمر پلاستیکی است که به دندان ها متصل می شود. این روکشها نیازی به آمادهسازی یا ساییدن دندانها ندارند، بنابر این دندانپزشک فقط میتواند دندانهای شما را تمیز و به صورت اختیاری تیز کند و در برخی موارد میتوانید اصلاً بدون ساییدن این کار را انجام دهد. اما قابل توجه است که هنگام انتخاب کامپوزیت ونیر، حجم دندان های آینده به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و به همین دلیل است که گاهی اوقات سطح دندان را تراش می دهند.
مطب دکتر قهرمانی با بیمه سلامت کارت طرف قرارداد است و همچنین در مطب دکتر محمد علی قهرمانی کلیه خدمات دندانپزشکی دارای یک سال گارانتی و ضمانت نامه کتبی می باشد، و علاوه بر آن معاینه و ویزیت برای شما عزیزان رایگان می باشد. تخفیف تا ۲۰ درصد به عزیزانی که از سایت تشریف بیارند.
طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟
طول عمر کامپوزیت ها به دو عامل مهم بستگی دارد که اگر این دو مورد را رعایت کنید طول عمر کامپوزیت شما از 5 سال هم بیشتر خواهد شد. مورد اول متخصص و مطبی است که شما انتخاب می کنید، بسیار مهم است که متخصص شما چقدر در این زمینه مهارت دارد و از چه موادی استفاده می کند؟ پس بهتر است ابتدا در مورد سابقه متخصص خود تحقیق کنید. مورد بعدی میزان رعایت و نگهداری شما از کامپوزیت ها می باشد. اگر شما نکاتی که متخصص تاکید دارد که انجام ندهید را رعایت کنید عمر کامپوزیت ها قطعا بیشتر خواهد شد.
🦷مزیت کامپوزیت در کلینیک دکتر قهرمانی
آیا کامپوزیت دندان برای من مناسب است؟
مشاوره با بهترین متخصص
انواع کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد به همین دلیل متخصص ابتدا دندان های شما را کاملا بررسی کرده و سپس با توجه به آن بهترین گزینه را انتخاب خواهد کرد. انواع کامپوزیت ها بر اساس شکل و اندازه به موارد زیر تقسیم می شوند، که هر کدام ضخامت، مقاومت در برابر ساییدگی و… مربوط به خود را دارند.
- کامپوزیت ماکروفیلد
- کامپوزیت میکروفیلد
- کامپوزیت هایبریدی
- کامپوزیت نانو فیلد
- کامپوزیت های بولک
مراحل انجام کامپوزیت دندان چگونه است؟
در ادامه مراحل کامپوزیت دندان را به طور خلاصه بیان کرده ایم:
انتخاب رنگ کامپوزیت دندان
در مرحله اول باید رنگ کامپوزیت ها انتخاب شود، متخصص با کمک ست انتخاب رنگ نزدیکترین رنگ به دندان های طبیعی فرد را انتخاب می کند. گاهی اوقات نیز فرد می خواهد که رنگ آن مشابه با دندان های خود نباشد و چند درجه روشن تر را انتخاب می کند.
آماده کردن سطح دندان
در مرحله بعد باید سطح دندان برای قرار دادن کامپوزیت ها آماده شود، به همین دلیل سطح دندان کاملا پاکسازی شده و با کمک کاندیشنر که یک ماده ژل مانند حاوی اسید فسفریک می باشد نیز شستشو داده می شود.
قرار دادن کامپوزیت روی دندان
برای قرار دادن کامپوزیت روی دندان ابتدا متخصص ماده اتصال دهنده را بر روی سطح دندان مورد نظر قرار داده و سپس ماده کامپوزیت را روی سطح دندان قرار می دهد دقت کنید که ضخامت مواد کامپوزیت باید 1 الی 2 میلیمتر باشد.
همچنین متخصص با استفاده از نور آبی رنگ و یا به اصطلاح لایت کیور، ماده کامپوزیت را که روی دندان قرار داده بودیم سفت میکند. تقریبا ۴۰ ثانیه زمان لازم است که به ماده اتصال دهنده نور تابانده شود تا به سفتی موردنظر برسد. و مهمترین قسمت این مرحله شکل و فرم دادن به کامپوزیت ها می باشد.
پولیش سطح دندان
در آخر متخصص سطح دندان را با ابزار مناسب پولیش داده که هم از لحاظ ظاهری به یکدست شود هم بیمار احساس خوشایندی از سطح دندان داشته باشد.
مزایای کامپوزیت دندان چیست؟
از مهمترین مزیت های کامپوزیت دندان زیبایی ظاهری آن است که باعث پوشاندن عیب های دندانی شده و لبخندی سالم و زیبا را برای شما به ارمغان می آورد.
- پوشاندن عیب های دندانی
- انتخاب رنگ دلخواه
- نصب بدون درد
- طول عمر زیاد
- عدم ایجاد مشکل در صحبت کردن، جویدن و…
- یکدست کردن سطح دندان ها
- از بین بردن فاصله بین دندانی
معایب کامپوزیت دندان چیست؟
معایب کامپوزیت در صورتی به وجود می آید که فرد به خوبی از کامپوزیت ها مراقبت نکرده باشد، که در نتیجه می تواند باعث مشکلات زیر شود:
- تغییر رنگ کامپوزیت ها تحت تأثیر غذا و نوشیدنی.
- ترک خوردن در صورت شکستن اجسام سخت با دندان
- زبر شدن سطح کامپوزیت در صورت استفاده از مسواک های نامناسب
چگونه برای کامپوزیت دندان اقدام کنم؟!
دریافت نوبت در مطب دکتر قهرمانی
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان چیست؟
هر اندازه که شما از کامپوزیت ها نگهداری کنید به همان اندازه برای شما عمر می کند، سعی کنید حتما موارد زیر را رعایت کنید:
- به صورت مرتب از مسواک، نخ دندان، دهانشویه استفاده کنید.
- از مسواک های خشن و زبر استفاده نکنید.
- از خوردن غذاهای خیلی سفت خودداری کنید.
- با دندان های خود اجسام سخت مانند گردو و… را نشکنید.
- از ضربات به ناحیه دهان و دندان دوری کنید.
- قرار گرفتن ونیر کامپوزیت در معرض مواد تهاجمی (اسیدها، قلیاها، نمکها) را به حداقل برسانید.
- از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که می توانند روکش های شما را لکه دار کنند خودداری کنید.
سن مناسب برای کامپوزیت دندان چقدر است؟
در واقع سن خاصی برای انجام کامپوزیت دندان در نظر گرفته نشده است، اما برای مثال افرادی که هنوز دندان های شیری دارند نمی توانند فعلا کامپوزیت دندان انجام دهند.
و همچنین هنگامی که شما برای جلسه معاینه به دندانپزشک خود مراجعه می کنید در این جلسه متخصص به شما خواهد گفت که آیا فک و دندانهای شما مناسب کامپوزیت هست یا خیر.
آیا دندان های من برای کامپوزیت مناسب است؟!
مشاوره با بهترین متخصص
چه افرادی نمی توانند ونیر کامپوزیت انجام دهند؟
قبلا اشاره کردیم که متخصص در جلسه معاینه وضعیت فک و دندان شما را بررسی خواهد کرد، در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد حتما شما را در جریان خواهد گذاشت.
- افراد مسن که دندان های آنها ساییده شده
- افرادی که عادت به دندان قروچه دارند
- افرادی مینای دندان نازکی دارند
- وجود ضایعات پوسیدگی
- دندان های دارای شکستگی بزرگ
- وجود ترک های بزرگ
- ضایعات بافت نرم (لثه، بیماری پریودنتال و غیره)
- از دست دادن ششمین و هفتمین دندان جویدنی
چه زمانی دندان های ما نیاز به ونیر کامپوزیت دارد؟
در چه شرایطی می توان از کامپوزیت دندان هم به عنوان زیبایی هم به عنوان درمانت استفاده کرد:
- نامنظم بودن دندان ها
- وجود ترک های دندانی
- فاصله بین دندانی – دیاستما
- تغییر رنگ دندانها
- زرد شدن مینای دندان
هزینه ونیر کامپوزیت چقدر است؟
هزینه ونیر کامپوزیت برای اطلاع دقیق از قیمت ها به لینک مراجعه کنید. اما قیمت ها به طور مستقیم به وضعیت خاص هر بیمار بستگی دارد. علاوه بر این، انتخاب مواد و همچنین وضعیت کلینیک و نوع خدمات در هزینه تاثیر گذار است.