ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یک میله باریک از جنس تیتانیوم می باشد که در استخوان فک قرار می گیرد همچنین ایمپلنتهای دندان همانند دندان اصلی بافتی به نام پریاستیمولاسیون در اطرافشان تولید میکنند که باعث پایداری آنها در دهان میشود.
بهترین روش برای جایگزین دندان های از دست رفته ایمپلنت می باشد که بیشترین شباهت را با دندان های واقعی انسان دارد. ایمپلنت دندان دارای یک پایه قوی می باشد که جایگزین ریشه دندان ها می شود و با دیگر دندان های طبیعی سازگار است.
مراحل ایمپلنت دندان چیست؟
مراحل ایمپلنت دندان به چهار بخش اصلی تقسیم می شود که در ادامه با انها اشنا خواهیم شد. به دلیل تخصصی بودن این درمان تمامی مراحل ایمپلنت دندان باید توسط ایمپلنتولوژیست انجام شود.
بررسی وضعیت فک و دندان ها:
در مرحله اول متخصص ایمپلنت اطلاعات کاملی از وضعیت دندان های بیمار تهیه می کند. این اطلاعات شامل بررسی عوارض سندرم دهان خشک، کاهش استخوان فک، نیاز به جراحی و داروهای مصرفی نظیر آنتیبیوتیک یا کورتیکواستروئیدها و…
جراحی ایمپلنت
این مرحله با توجه به شرایط بیمار متفاوت است، ممکن است در برخی بیماران نیاز به خارج کردن دندان قبلی باشد، و یا نیاز به پیوند استخوان فک اما در حالت عادی ایمپلنتولوژیست یک برش مناسب در استخوان فک بیمار ایجاد میکند و در نهایت ایمپلنت دندان را درون استخوان فک قرار می دهد و در اخر جهت بسته شدن سوراخ فیکسچر یک قطعه به اسم پیچ درپوش روی آن قرار می گیرد.
بخیه کردن لثه
مرحله بعد از قراردادن فیکسچر بخیه زدن لثه می باشد، در این مرحله دو روش وجود دارد اول اینکه متخصص فقط اطراف پایه ایمپلنت را بخیه می زند و تقریبا سر ایمپلنت بیرون خواهد بود و یا برخی از ایمپلنتولوژیست ها برای محافظت بیشتر از ایمپلنت لثه را روی ایمپلنت کشیده و سپس آن را بخیه می زنند.
قراردادن اباتمنت و روکش
بعد از گذشت دوره ترمیم و جوش خوردن استخوان فک و ایمپلنت، نوبت قرار دادن اباتمنت می باشد ابتدا باید پیچ درپوشی که بر روی فیکسچر قرارداده شده را برداریم سپس اباتمنت را روی ایمپلنت فیکس میکنیم. در واقع اباتمنت شبیه دندان تراش خورده ای عمل می کند که قرار است روی آن روکش نصب شود. و در مرحله اخر باید روکش را روی اباتمنت قرار دهیم، این روکش با توجه به دندان های دیگر شما ساخته شده و با کمک چسب و یا پیچ روی اباتمنت شما فیکس خواهد شد.
مطب دکتر قهرمانی با بیمه سلامت کارت طرف قرارداد است و همچنین در مطب دکتر محمد علی قهرمانی کلیه خدمات دندانپزشکی دارای یک سال گارانتی و ضمانت نامه کتبی می باشد، و علاوه بر آن معاینه و ویزیت برای شما عزیزان رایگان می باشد. تخفیف تا ۲۰ درصد به عزیزانی که از سایت تشریف بیارند.
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
شباهت ساختاری به دندان های طبیعی
ایمپلنت های دندانی کاملا سفت و پایدار هستند. ایمپلنت یک میله یا پیچ تیتانیومی است که به استخوان فک وارد می شود و به استخوان جوش داده می شود، بنابراین پایداری آن مانند یک دندان واقعی است و می توانید مانند دندان های خود از آن استفاده کنید.
هیچ دندان مصنوعی دیگری نمی تواند ایمپلنت را تثبیت کند. زمانی که می خواهید با دندان مصنوعی غذا بخورید، گاهی اوقات هنگام جویدن پروتز می لرزد و این بسیار آزار دهنده است.
شباهت ظاهری به دندان طبیعی
شکل و ظاهر دندان کاشته شده بسیار شبیه به دندان واقعی است.
جالب است بدانید که اگر ایمپلنت دندان توسط یک متخصص، با تجربه و ماهر انجام شود، حتی شما نمی توانید تفاوت آن را با سایر دندان های واقعی خود درک کنید. هیچکس متوجه مصنوعی بودن دندان کاشته شده نمی شود.
بهداشت آسان با ایمپلنت دندان
رعایت بهداشت دهان با ایمپلنت بسیار آسان است.
در مورد پروتز دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان نیاز به توجه ویژه ای دارد، مثلاً مسواک زدن دندان ها کمی با دندان های دیگر متفاوت است. برای تمیز کردن بریج دندان، قسمت زیرین آن باید با نخ دندان تمیز شود.
برای تمیز کردن دندان مصنوعی باید آن را از دهان خارج کرد و ابتدا دهان و سپس دندان مصنوعی را به خوبی تمیز کرد. اما دندان های کاشته شده دقیقاً به همان روشی که سایر دندان های شما تمیز می شوند، به این معنی است که دندان ها طبق معمول نخ دندان کشیده شده و مسواک زده می شوند.
عدم آسیب رسانی به دندان های مجاور
بر خلاف روش های دیگر، ایمپلنت سلامت لثه یا سایر دندان ها را به خطر نمی اندازد. برای قرار دادن بریج دندان باید دو یا چند دندان مجاور را تراشید تا بریج دندان به هم متصل شود، بنابراین متاسفانه سلامت آنها در خطر است.
دندان مصنوعی همچنین به لثه فشار وارد می کند و دائماً فرسایش می یابد که می تواند باعث عقب نشینی لثه و استخوان زیر آنها شود. از طرفی برای اینکه پروتز در جای خود باقی بماند، معمولاً گیره های فلزی در اطراف دندان های سالم قرار می گیرد، بنابراین دندان ها به عنوان تکیه گاه برای اندام های مصنوعی عمل می کنند و سلامت آن ها را تهدید می کنند. اما ایمپلنت دندان ربطی به دندان های مجاور ندارد و از آنها استفاده نمی شود.
🦷مزیت بلیچینگ در کلینیک دکتر قهرمانی
آیا درمان ایمپلنت دندان برای من مناسب است؟
مشاوره با بهترین ایمپلنتولوژیست
معایب و عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
هر درمانی معایب و عوارض خود را دارد اما مطمئن باشید مزایای کاشت دندان خیلی بیشتر از معایب آن است شاید مهمترین عیب ایمپلنت دندان قیمت بالای آنها باشد.
هزینه ایمپلنت های دندانی بالاتر از سایر پروتزها است زیرا از مواد خاصی ساخته شده اند و برای تعویض آن ممکن است نیاز به یک یا دو عمل جراحی داشته باشید.
مورد دیگری که نمی توان آن را از معایب دانست نبود استخوان فک کافی برای کاشت ایمپلنت، در این شرایط فرد نیاز به پیوند استخوان دارد تا بتواند به راحتی کاشت ایمپلنت انجام دهد.
چه افرادی نمی توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟
- افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند.
- افرادی که دچار بیماری های خونی، اختلالات عملکرد خون ساز (لنفوگرانولوماتوز، لوسمی، کم خونی همولیتیک، تالاسمی) هستند.
- افرادی که به بیماری های جسمی مزمن بدن (دیابت شیرین، بیماری های مخاط دهان، دیابت وابسته به انسولین، بیماری روماتیسمی، سل) مبتلا هستند.همچنین افرادی که اختلالات جدی در سیستم ایمنی (عفونت های شدید، لوپوس اریتماتوز، هیپوپلازی تیموس و غدد پاراتیروئید، پلی میوزیت) آن ها وجود دارد نمی توانند ایمپلنت دندان انجام دهند.
- افرادی که به اشکال شدید بیماری های سیستم قلبی عروقی مبتلا هستند نیز جزو آن دسته از افراد می باشند که نمی توانند ایمپلنت دندان انجام دهند.
- بیماری های مخاط دهان نیز مانعی برای ایمپلنت دندان است.
چه افرادی می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟
قبل از انجام ایمپلنت دندان بهتر است که حتما با پزشک خود مشورت کنید که آیا کاندید خوبی برای ایمپلنت دندان هستید یاخیر؟ بهتر است بدانید که افراد زیر بدون هیچ مشکلی می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند.
افرادی که دارای لثه سالم هستند: یکی از مهم ترین مواردی که برای یک ایمپلنت خوب نیاز است داشتن لثه سالم می باشد. زیرا اگر بیمار دچار بیماری های لثه باشد ممکن است که درمان به خوبی صورت نگیرد.
افراد بالای ۱۸سال: معمولا فک انسان تا ۱۸سالگی دچار تغییرات زیادی می شود. برای همین افراد بالای ۱۸سال کاندیدهای بهتری برای ایمپلنت دندان هستند. زیرا دیگر بعد از ایمپلنت دندان به دلیل تغییر سایز فک دچار مشکل نمی شوند.
افرادی که دندان های پوسیده دارند: دندان های پوسیده باعث ایجاد مشکلات زیادی برای افراد می شوند که مهم ترین آن ها می تواند. احساس درد، خرابی دیگر دندان ها و ایجاد بوی بد دهان می باشد. برای رفع و جلوگیری از این گونه مشکلات ایمپلنت دندان بهترین گزینه است. زیرا با ایمپلنت دندان می توانند باری دیگر دندان سالم خود را که عملکردی کاملا مشابه با دندان های سالم خود دارد داشته باشید.
افرادی که در اثر برخورد ضربه به دندان های خود دچار شکستگی دندان می شوند: برای بسیاری از افراد ممکن است این مشکل به وجود آید که در اثر تصادف ویا دعوا دندان های آن ها دچار شکستگی شوند. برای این گونه از افراد ایمپلنت دندان می تواند بهترین گزینه باشد. زیرا با استفاده از ایمپلنت می توانند دوباره دندان های سالم و زیبایی داشته باشند.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان چیست؟
- در ساعت های اولیه استراحت کنید و برای مدتی فعالیت های سنگین خود را عقب بیندازید.
- از کشیدن سیگار و خوردن مشروبات الکلی مخصوصا در ساعات اولیه خودداری کنید.
- سعی کنید حداقل تا 48 ساعت از ورزش های سنگین خودداری کنید.
- معمولا متخصص ایمپلنت بعد از انجام کاشت دندان مسکن های مناسب را تجویز می کند تا بعد از درمان در صورت نیاز مصرف کنید.
- ممکن است متخصص با توجه به شرایط شما توصیه ای بکند سعی کنید حتما این موارد را عایت کنید.
چگونه برای ایمپلنت دندان اقدام کنم؟!
مشاوره با بهترین ایمپلنتولوژیست
هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
در کل هزینه و تعرفه دندانپزشکی ممکن است بالا باشد اما جزو درمان های زیبایی نیز محسوب می شود. در صورتی که به یک متخصص مراجعه کنید مطمئنن این هزینه نتیجه بخش خواهد بود. در ادامه به مواردی که بر قیمت ایمپلنت دندان تاثیر گذار است اشاره خواهیم کرد:
- تجربه و مهارت دکتر.
- تکنیک مورد استفاده در ایمپلنت های دندانی
- تعداد دندان هایی که باید کاشته شوند.
- تعداد جلساتی که بیمار برای تکمیل پیوند نیاز دارد.
- انجام درمان های مانند پیوند استخوان و…
- نوع مواد به کار رفته
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
ماندگاری ایمپلنت دندان بیشتر از 25 سال و حتی مادام العمر می باشد، البته موارد بسیاری هستند که روی طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد، مانند:
متخصص ایمپلنتی که انتخاب می کنید، مواد و مارک ایمپلنت دندان، نگهداری و مراقبت های بعد از درمان فرد و… همه این موارد باعث می شود عمر ایمپلنت دندان شما کم و یا زیاد شود.
انواع مارک و برند ایمپلنت دندان
انواع ایمپلنت دندان از مواد مختلف، طراحی و تکنولوژی متفاوتی ساخته شده است. برای انتخاب بهترین مارک ایمپلنت دندان، بهتر است که با ایمپلنتولوژیست خود صحبت کنید چراکه متخصص با توجه به وضعیت دندان های شما بهترین گزینه را انتخاب می کند.
علاوه بر این، باید توجه کنید که فقط مارک و برند به تنهایی معیار خوبی برای انتخاب بهترین ایمپلنت دندان نیست و در کنار آن فاکتورهای دیگری مانند نوع عمل جراحی، بهداشت دهان و استخوان بیمار نیز در این روند تاثیر گذار است.
بهترین مارک های ایمپلنت را بشناسید
- ایمپلنت آمریکایی
- زیمربایومتریک (Zimmer Biomet)
- اینترالاک (Intralock)
- بایوهورایزونز (Biohorizons)
- نوبل بایو کر (Nobel Biocare)
- 3i
- Biocen max2.5
- ایمپلنت سوئیسی
- اشترامن (Straumann)
- ایده (dr.Ihde)
- اس ای سی (SIC)
- TRI
- اس پی ای (SPI)
- ایمپلنت آلمانی
- ایمپلنت مدنتیکا (Medintika)
- ایمپلنت بگو (Bego)
- DRS
ایمپلنت دندان در دوران بارداری
در واقع مشکل خاصی به دلیل نصب ایمپلنت دندان در دوران بارداری گزارش نشده است. اما به دلیل تغییرات بدنی که در دوران بارداری برای مادر اتفاق میافتد، نصب ایمپلنت دندان باید با احتیاط و با مراقبت بیشتری انجام شود. متخصص ایمپلنت باید اطلاعات کاملی از وضعیت سلامتی بیمار خود داشته باشد تا بتواند یک برنامهی درمانی مناسب را تهیه کند.
در برخی موارد، متخصص ممکن است تشخیص دهد نصب ایمپلنت دندان در دوران بارداری بهتر است به تعویق افتاده و بعد از زایمان به ادامه آن بپردازید. اما در صورتی که شما نیاز فوری به کاشت ایمپلنت دندان داشته باشید، باید با متخصص ایمپلنت خود ارتباط برقرار کنید و اجازه دهید برنامه ریزی درست و مناسبی را برای شما تهیه کند.