دندان های شما در اثر عوامل مختلف ژنتیکی، وراثتی و حتی محیطی امکان دارد، دچار پوسیدگی و کرم خوردگی شوند. دندان های جلو بیشتر در معرض پوسیدگی و کرم خوردگی قرار دارند و در صورت عدم اقدام به موقع جهت درمان تخریب بافت دندانی ادامه پیدا خواهد کرد. عصب کشی دندان جلو به منظور درمان ریشه انجام می گیرد و این روش توسط پزشک متخصص انجام می شود. عصب کشی دندان جلو در شرایطی که عفونت در قسمت پالپ دندان وجود داشته باشد، انجام می گیرد؛ زیرا در غیر این صورت احتمال آسیب دیدگی بخش های مختلف لثه وجود دارد. عصب کشی دندان جلو از دیدگاه برخی از متخصصان دندانپزشکی دارای عوارضی است، که حتما باید پیش از اقدام جهت درمان مطابق با این روش باید عوارض احتمالی را در نظر گرفت. از عوارض کشیدن دندان جلو می توان به ترک خوردن دندان اشاره کرد. پس از ترک خوردن دندان شما مستلزم بهره گیری از روش های گوناگون هستید، تا ظاهر دندان خود را ترمیم کنید.
بررسی عوارض عصب کشی دندان جلو
عصب کشی دندان یک روش رایج برای ترمیم دندان های آسیب دیده به شمار می آید. شما به واسطه عصب کشی عفونت میکروبی تجمع یافته در کانال دندانی را به راحتی می توانید از بین ببرید. این روش اصولی ترمیمی در طی یک الی دو جلسه انجام می گیرد و در صورت رعایت نکردن مراقبت های مربوط شما با چنین عوارضی مواجه خواهید شد:
●عدم حذف کامل ریشه عفونی: از شایع ترین عوارض عصب کشی دندان جلو می توان به عدم حذف کامل ریشه عفونی اشاره کرد. ابزارهای دندانپزشکی قادر به خارج کردن تمامی قسمت های ریشه عفونی نیستند؛ بنابراین بخشی از ریشه در داخل لثه باقی می ماند و در آینده باعث احساس درد می شود.
●تشدید عفونت در محل عصب کشی: محلی که عصب کشی شده است، در اثر التهاب امکان درگیری دوباره با عفونت را دارد و همچنین در اثر این عفونت باکتری های مولد در دیگر دندان های شما نیز نفوذ خواهند کرد.
●احتقان سینوسی: در اثر عصب کشی دندان جلو به واسطه نزدیکی دندان ها به یکدیگر امکان بروز احتقان سینوسی نیز وجود دارد. به واسطه این احتقان مقداری از مایع دهانی به غشای بینی نفوذ پیدا خواهد کرد.
عوارض عصب کشی دندان جلو در بارداری چیست؟
بر اساس بررسی های صورت گرفته عصب کشی دندان جلو در دوران بارداری همراه با عوارض خاصی است. عصب کشی دندان جلو در ۳ ماه بارداری باعث بروز مشکلات گوناگون نظیر: سقط جنین، ترکیدگی کیسه آب و همچنین مشکلات ریوی در جنین می شود. به همین منظور عصب کشی دندان جلو در بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود و باعث افزایش خطرات احتمالی برای جنین خواهد شد.
عصب کشی دندان جلو بر اساس توصیه های انجمن دندانپزشکان آمریکا منجر به تشدید و گسترش عفونت در نواحی مختلف بدن می شود. در صورت مصرف آنتی بیوتیک نیز امکان انتشار عفونت در بدن مادر باردار وجود خواهد داشت؛ بنابراین در دوران بارداری عصب کشی تحت هر شرایطی روشی پرخطر شناخته می شود. درصد قابل توجهی از پزشکان برجسته کشوری نیز در بررسی های میدانی خود ثابت کرده اند، انجام عصب کشی بر روی دندان های جلو در هر مرحله از بارداری خطرناک است.
بهترین راه برای کاهش عوارض ناشی از عصب کشی نادرست دندان
شما به کمک روش های مختلف به راحتی می توانید عوارض ناشی از عصب کشی نادرست دندان را کاهش دهید. از شایع ترین عوارض عصب کشی نادرست دندان احساس درد، التهاب و همچنین خونریزی در محل می باشد. در صورت مواجه شدن با هر یک از این علائم حتما باید به متخصص دندانپزشکی دیگری مراجعه کنید و پزشک با بررسی وضعیت دندانی اقدام به درمان خواهد کرد.
معمولا در برخی از بیماران عوارضی ایجاد شده را به کمک مصرف دارو به راحتی می توان از بین برد، در حالی که در موارد جدی و حادتر باید عصب کشی برای بار دوم به شیوه ای صحیح انجام بگیرد. از روش های خانگی جهت کاهش چنین عوارضی می توان به سلامت بهداشت دهان و دندان در این دوران حساس اشاره کرد.
نگاهی گذرا به نحوه عصب کشی دندان جلو
در گام اول برای انجام عصب کشی دندان جلو پزشک متخصص از عکس رادیوگرافی برای تشخیص درست کمک می گیرد. در گام بعدی پس از تشخیص بستر دندان جهت عصب کشی آماده می شود، پس از تزریق بی حسی موضعی قسمت پالپ دندان سوراخ خواهد شد. به واسطه این سوراخ پزشک دسترسی کافی به قسمت پشت دندان خواهد داشت. عصب کشی دندان های جلو نیازمند دقت و مهارت بسیار بالایی می باشند، در مرحله بعدی قسمت های عفونتی و آسیب دیده دندان را به مرور پزشک به کمک ابزارهای مخصوص حذف می کند.
این روش به منظور از بین بردن تجمع باکتری ها و میکروب ها مورد استفاده قرار می گیرد، فضای تخلیه شده به کمک یک ابزار تمیز می شود. در نهایت عصب دندانی عفونی موجود در ریشه دندان را پزشک متخصص خارج خواهد کرد و در جلسه بعدی اقدام به پر کردن دندان آسیب دیده می کند.
شایع ترین عوارض عصب کشی دندان جلو چیست؟
عصب کشی دندان های جلو می تواند باعث ایجاد عوارض خاصی شود. عصب کشی دندان جلو باعث ایجاد درد در محل خواهد شد و همچنین از محل عصب کشی ترشحات چرکی سبز رنگ در روزهای اول خارج خواهد شد. عصب کشی دندان های جلویی باعث التهاب لثه شده و همچنین در ساعات اول خوردن غذا برای شما سخت خواهد بود. این روش باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود و معمولا تا اتمام درمان این بو را احساس خواهید کرد. احساس سوزش از دیگر عوارض عصب کشی دندان به شمار می آید؛ زیرا در اثر تخلیه کانال دندانی بخش هایی از لثه دچار التهاب می شوند.
از دیگر عوارض ناشی از عصب کشی دندان جلو می توان به حساسیت دندان در برابر مواد غذایی گرم و سرد اشاره کرد؛ زیرا در این حالت دندان در حساس ترین حالت خود قرار دارد. جفت شدن ناهمسان دندان ها از دیگر معضلات عصب کشی دندان جلو به شمار می آید، که شاید شما درگیر آن شوید.
در صورت مواجه شدن با هر یک از این عوارض در سریع ترین زمان ممکن به پزشک معالج مراجعه فرمایید، تا درگیر دیگر عوارض احتمالی نشوید.