عفونت ریشه دندان عصب کشی شده بسیار مهم است و نباید نادیده گرفته شود. این عفونت از اتفاقاتی است که در مواقع نادر پیش می آید، اما بنا به دلایل مختلفی ایجاد می شود. مراقبت از دندان عصب کشی شده به مدت یک هفته تا ده روز بسیار مهم است. زیرا بیشتر احتمال ایجاد عفونت در آن مدت زمان بعد از عصب کشی پیش می آید.
عصب کشی برای درمان کانال ریشه انجام می شود. زمانی که ریشه دندان پوسیده می شود درد بسیار زیادی دارد معمولا دندان پزشکان برای از بین بردن درد دندان را عصب کشی می کنند. بعد از عصب کشی امکان عفونت وجود دارد که باید بلافاصله درمان شود.
درمان عفونت ریشه دندان عصب کشی شده و دلایل رایج آن
درمان ریشه دندان عصب کشی شده دارای اهمیت بالایی می باشد. زیرا اگر این عفونت وارد خون شود مشکلات بزرگتری را برای فرد به وجود می آورد. برای درمان عفونت ابتدا باید دلایل بروز آن بررسی شود. از رایج ترین و متداول ترین دلایل عفونت موارد زیر می باشند.
اگر در هنگام عصب کشی یکی از کانال های دندان کاملا تمیز نشده باشد عفونت ایجاد می شود. زیرا دندان هایی وجود دارند که بیشتر از حالت طبیعی کانال دارند و دندانپزشک بدون اینکه متوجه شود آن را نادیده می گیرد.
از دیگر دلایل بروز عفونت ترمیم نکردن کانال های دندان به صورت صحیح می باشد. اگر کانال ها به درستی تمیز نشوند باکتری ها در آن نفوذ می کنند و عفونت ایجاد می شود.
گاهی در ریشه ی دندان ترک هایی وجود دارند که دندان پزشک متوجه وجود این ترک ها نمی شود. در این صورت باکتری ها از این ترک و شکاف ها وارد دندان می شوند و عفونت ایجاد می شود.
ماده ای که با آن دندان را پر می کنند در طولانی مدت از بین می رود. با از بین رفتن مواد دندان پر شده امکان بروز عفونت در دندان بالا می رود.
ضربه خوردن صورت باعث که باعث جا به جایی یا ترک دندان شود احتمال بروز عفونت دارد.
توضیحاتی در مورد عفونت دندان عصب کشی شده
درمان عفونت ریشه دندان عصب کشی شده از موارد بسیار ضروری می باشد. این عفونت رایج نیست و در موارد کمیاب ایجاد می شود. در هنگام عصب کشی باکتری هایی که در حفره کانال های درون دندان وجود دارند پاکسازی می شوند. با انجام این کار عفونت ایجاد نمی شود. اما گاهی با وجود دلایلی عفونت در این دندان ها به وجود می آید.
هدف اصلی از درمان ریشه دندان عصب کشی شده، پاکسازی عفونت درونی و ترمیم بافت ملتهب می باشد. برای جلوگیری از عفونت دندان عصب کشی شده معمولا دندان پزشکان بعد از اتمام کار سی تی اسکن می گیرند. در این سی تی اسکن اشتباهات و نکات به جای مانده مشخص می شود و دکتر می تواند آن را رفع کند.
علائم عفونت ریشه دندان عصب کشی شده
درمان عفونت ریشه دندان عصب کشی شده از ایجاد مشکلات بعدی و بزرگ تر جلوگیری می کند. عفونت مشکلات و دردسر های بزرگتری را می تواند برای فرد به وجود بیاورد. برای تشخیص و درمان عفونت ریشه دندان فرد ابتدا باید علائم آن را بشناسد. فرد با آگاهی به علائم و تشخیص به موقع عفونت می تواند برای درمان سریع آن اقدام نماید. علائم ایجاد و بروز عفونت در ریشه دندان هایی که عصب کشی شده اند به صورت زیر است:
حساسیت به گرما و سرما
زمانی که دندان عصب کشی شده دچار عفونت شود به سرما و گرما حساس می شود. هر چه میزان عفونت بیشتر باشد حساسیت به دما نیز بیشتر می شود. گاهی میزان عفونت تا حدی بالا می رود که فرد نمی تواند کار های روزمره خود را انجام دهد.
احساس درد و ناراحتی
اول حالتی که بعد از ایجاد عفونت به وجود می آید درد می باشد. به طور کلی درد اولین قدم دفاعی بدن برای اطلاع رسانی در مورد وجود مشکل می باشد. میزان درد دندان به میزان عفونت بستگی دارد.
بی خوابی
معمولا عفونت باعث بروز بی خوابی در فرد می شود.
احساس مزه بد در دهان
وجود عفونت در ریشه دندان طعم های بدی نیز در دندان به وجود می آورد. زمانی که ریشه دندان دچار عفونت شود مزه دهان حالت نامطبوعی به خود می گیرد.
دیسفاژی
آن اصطلاح به معنی ایجاد مشکل در هنگام بلع غذا می باشد.
تریسموس
از دیگر علائم عفونت سخت شدن باز و بسته کردن دهان می باشد.
ورم لثه اطراف دندان عصب کشی شده
لثه ها در ناحیه عفونت معمولا ورم داشته و دردناک هستند.
بوی بد دهان
وجود عفونت در دهان علاوه بر ایجاد طعم نامطبوع باعث ایجاد بوی بد در هنگام تنفس می شود.
ترشح عفونت
زمانی که ریشه دندان عفونت کند در محل اتصال دندان به لثه عفونت ترشح می شود. این ترشحات دارای بو و مزه ی بسیار بدی هستند.
تغییر رنگ دندان
دندان های دارای عفونت دارای رنگ زرد و کدر تر از سایر دندان ها می باشند. برای رفع آن می توان از روش بلیچینگ دندان استفاده کرد.
چه کنیم اگر دندان عصب کشی شده عفونت کرد؟
درمان عفونت ریشه دندان عصب کشی شده در صورتی که به موقع تشخیص داده شود بسیار ساده می باشد. برای درمان این عفونت بهتر است به پزشک مراجعه شود. درمان هایی که دکتر برای این عفونت پیشنهاد می دهد شامل موارد زیر می باشد:
تجویز دارو
دکتر بعد از عصب کشی دندان داروهایی تجویز می کند که باید مرتب و دقیق مصرف شود. این دارو ها معمولا آنتی بیوتیک و ضد التهاب می باشند.
عمل اپیکتومی
این عمل شامل از بین بردن نوک ریشه و بافت آلوده به عفونت می باشد. در این عمل دندان پزشک سه یا چهار میلی متر از دندان عصب کشی شده را باز و تمیز می کند. بعد از انجام این عمل می توان از روکش هایی مانند لمینت دادن، کامپوزیت دندان استفاده کرد.
کشیدن دندان
آخرین راه حل درمان عفونت کشیدن دندان می باشد. می توان دندان کشیده شده را با استفاده از ایمپلنت دندان جایگزین کرد.