آیا امکان عصب کشی و پرکردن دندان به طور همزمان وجود دارد؟ بله، انجام عصب کشی و پرکردن دندان به طور همزمان توسط دندانپزشک قابل انجام است و قطعا انجام این دو روش درمانی به طور همزمان باعث صرفه جویی در مشخصه های مختلف نظیر زمان می شود، عمر مفید دندان های خود را در سایه عصب کشی و پرکردن می توانید افزایش دهید.
چند روز بعد از عصب کشی دندان را پر کنیم؟
پاسخ این سوال در واقع به عوامل مختلفی بستگی دارد، به طور کلی در جلسه اول درمانی پزشک به کمک تجهیزات و وسیله های خاص دندانپزشکی اقدام به ایجاد یک حفره سطحی کرده و از طریق این حفره عصب کشی را انجام می دهد و قطعا برای ترمیم بافت دندانی و ایجاد یک لایه محافظتی برای جلوگیری از بین رفتن کانال های دندانی پزشک باید دندان را پر کند، پرکردن دندان معمولا به جلسه بعدی موکول می شود، چون در جلسه اول پس از عصب کشی احتمال خونریزی و التهاب بیشتر می باشد و همچنین در صورت وجود عفونت در دندان و لثه پزشک تا بازه زمانی بیشتر حتی چند هفته ای نیز فرآیند پرکردن دندان را به تعویق می اندازد.
اما به طور کلی بعد از ۴۸ ساعت بهترین تایم جهت پرکردن دندان های آسیب دیده می باشد و معمولا این مدت زمان بر اساس نظریه پزشک متخصص می تواند کمتر و یا حتی بیشتر شود، همچنین پس از عصب کشی و پرکردن دندان شده شما ظاهر بی نقصی خواهد داشت.
پرکردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی
به همین علت پزشک در صورت عدم وجود عفونت قطعا پرکردن دندان را در همان جلسه انجام خواهد داد، اما اگر عفونت در بافت دندان و لثه وجود داشته باشد، پرکردن دندان در همان جلسه غیر ممکن است، همچنین اگر بعد از عصب کشی دندان شما نیاز به پرکردن سطحی داشته باشد، نیز این دو روش به طور همزمان می توانند اجرا شوند.
فاصله عصب کشی تا پرکردن دندان
همان طور که می دانید، روش های درمانی مختلف دندانپزشکی در چندین جلسه انجام می شوند و در هر جلسه مراحل مختلفی طی می شود و حدود ۹۸ درصد از دندان های عصب کشی شده در دو جلسه پر می شوند و در جلسه اول پس از عصب کشی پانسمان قرار داده شده و سپس پرکردن در جلسه بعدی انجام می شود، پروسه زمانی بین عصب کشی و پرکردن بیش از حد طولانی نیست و بین ۲ روز تا نهایت یک هفته این بازه زمانی متغیر می باشد و قطعا شرایط دهان و دندان شما می تواند فاصله ایجاد شده را کمتر کرده و در برخی از موارد اضطراری حتی این فاصله زمانی بیشتر می شود.
پزشک پس از بررسی وضعیت دندانی بیمار اقدام به پرکردن دندان در جلسات آتی می کند و معمولا این بازه زمانی بین ۲ روز تا یک هفته برای هر بیماری متفاوت است و شما به عنوان فردی که درمان خود را آغاز کرده اید، نباید بیش از حد عجول باشید، تا فرآیند درمانی دندان های آسیب دیده شما به شیوه ای اصولی انجام شود.
عصب کشی و پرکردن دندان در یک جلسه
از دغدغه های اصلی افرادی که به کمک روش عصب کشی و پرکردن می خواهند، دندان آسیب دیده خود را نجات دهند، کاهش جلسات درمانی و حتی انجام تمامی مراحل در یک جلسه می باشد، اما گاهی اوقات انجام این دو شیوه درمانی در یک جلسه تقریبا غیرممکن است و حتی در برخی از بیماران با توجه به شرایط دندانی پزشک صلاح می داند، که فرآیند درمانی به طور کامل در یک جلسه انجام شود.
- در صورت عدم مشاهده عفونت در دندان های مجاور و دندان آسیب دیده امکان عصب کشی و پرکردن دندان در یک جلسه وجود دارد.
- اگر آسیب دیدگی دندان به طور سطحی باشد، امکان انجام این دو شیوه درمانی در یک جلسه کاملا میسر است.
- در صورت وجود هرگونه تورم، حساسیت و خونریزی به هیچ عنوان پزشک دندان شما را در یک جلسه عصب کشی نخواهد کرد.
پرکردن دندان بعد از عصب کشی
به طور کلی بعد از اتمام عصب کشی به واسطه این فرآیند درمانی و ترمیمی سطحی از دندان جهت انجام این امر تراشیده می شود و به همین علت شما قطعا باید دندان خود را پر کنید، چون در غیر این صورت دندان شما در معرض آسیب دیدگی بیشتر در ناحیه لثه و دندان قرار دارد و شما جهت جلوگیری از بروز این مشکل باید بعد از عصب کشی حتما دندان خود را پر کنید، پرکردن دندان بعد از عصب کشی یکی از مراحل اساسی و مهم است، که حتما باید انجام شود، تا درمان شما به صورت تکمیلی انجام شده و شانس از دست دادن دندان را کاهش دهید.
به همین علت پزشک جهت ایجاد سطحی هموار و ایجاد یک پوشش بر روی دندان عصب کشی شده اقدام به پرکردن آن می کند و پرکردن دندان در یک جلسه بعد از عصب کشی انجام می شود، تعرفه و هزینه های دندانپزشکی برای عصب کشی و پرکردن دندان کاملا اقتصادی و ارزان بوده و توسط عموم جامعه قابل پرداخت و حتی این هزینه ها شامل دفترچه های خدمات درمانی نیز می شود.
چرا باید بعد از عصب کشی دندان را پر کرد؟
این سوال اغلب کسانی است، که بعد از عصب کشی دندان خود وارد پروسه پرکردن می شوند، در واقع عصب کشی دندان شامل مراحل مختلفی بوده، که یکی از مراحل اصلی پرکردن دندان می باشد، دندان شما بعد از عصب کشی بیشتر در معرض آسیب قرار دارد و شما در جهت کاهش این آسیب ها و همچنین ایجاد یک ظاهر متعارف برای دندان خود باید حتما آن را پر کنید، همچنین در صورت عدم پرکردن دندان امکان این که بعد از عصب کشی لثه شما با تورم و خونریزی های شدید مواجه شود، بسیار بالا است.
نکته: جلسات درمانی پس از عصب کشی دندان را حتما به طور کامل طی کنید و از پرکردن دندان خود به هیچ عنوان منصرف نشوید، چون در این صورت دندان آسیب دیده شما در معرض مشکلات مختلف دیگر قرار خواهد گرفت.